Ittoutan shirogami steel kitchen knife for sashimi240mm一刃鍛刃物本舗 白紙鋼 柳刃240mm

Every time you see the moon, remember

Blade Sharpener Tsuki, it's Adachi.

[月を見るたび思いだせ]

刃研ぎ屋 月 安達です。


This time, I would like to introduce a kitchen knife manufacturer that I deal with, Yanagiba (willow blade) knives made by "Ittoutan" in Tsubame City, Niigata Prefecture.

今回はぼくが取り扱っている包丁メーカー、新潟県燕市の【一刃鍛刃物本舗】の柳刃包丁をご紹介します。

白紙鋼 柳刃240mm

Shiragami Steel Yanagiba






From the manufacturer's website

A sashimi kitchen knife for professional use.

Made of high purity Yasugi Shiragami steel, it is forged, hardened and edged by craftsmen.

The handle is made of a soft touch wood.

Each kitchen knife is made one by one by hand.

(It will rust because it is made of steel.)

Specifications

Blade: Shirogami steel

Handle: PC Katsura and magnolia wood

Blade: Single-edged

メーカーHPより

業務用の刺身包丁。
純度の高い安来鋼の白紙鋼を、職人による鍛造・焼き入れ・刃付けで仕上げてあります。
柄部は手触りの良い朴木。
手作業により1丁づつ作られた和包丁です。
(鋼製にて錆びます)

仕様
刀身材:白紙鋼
柄部:PC桂朴木

刃付:片刃


This is a very cost-effective kitchen knife with an authentic willow blade at a reasonable price.

Although this kitchen knife is made of steel and is prone to rust, we highly recommend it to those who want a traditional sharp kitchen knife made of steel.

We are looking forward to your order.

本格的な柳刃包丁ながらお手頃な価格で非常にコスパが良い包丁だと思います。

鋼なので錆びやすい包丁ですが、昔ながらの切れ味の良い鋼の包丁が欲しいという方にはぜひおすすめです。

ご注文お待ちしております。

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