before after
Every time you see the moon, remember
Blade Sharpener Tsuki, it's Adachi.
This time, I would like to introduce some kitchen knives I sharpened.
First of all, a chef's de-aberu knife.
He had been using it for many years after sharpening it by himself, so the cutting edge became blunt and deformed.
[月を見るたび思いだせ]刃研ぎ屋 月の安達です。
今回はぼくが研いだ包丁をご紹介します。
まずは板前さんの出刃包丁
長年自分で研いで使っていらっしゃったので切刃が鈍角になり変形も見られます。
The cutting edge was widened and resharpened.
切刃を広げて研ぎ直しました。
Customers were pleased with the ease of use ^_^
お客様からも使いやすくなったと喜んでいただけました^_^
Next is a stainless steel beef knife with a broken tip.
お次は先の折れたステンレスの牛刀
I reshaped the tip section and then resharpened it.
先端の部分の形を直してから研ぎ直しました。
In addition, we also exchange handles only for Japanese knives.
This is a Sashimi knife with a white wooden handle.
その他、和包丁に限り柄の交換もやっています。
こちらは刺身包丁に白木のロウ引き柄を取り付けたものです。
#chef's knife
#madeinjapan
#madeintsubame
If size and availability are available, we will replace it with a Yakikuri handle.
A de-eba knife with a burnt chestnut handle is attached to the knife.
サイズや在庫がある場合は焼栗柄に交換します。
出刃包丁に焼栗柄を取り付けました。
Yakkuri handles carefully crafted one by one by a woodworking manufacturer in Sanjo City, Niigata Prefecture.
It is durable, waterproof, and long-lasting.
As it is used, the baked color will gradually fade, but it will also become a nice taste.
The white wood pattern is 800 yen.
The burnt chestnut handle is ¥1,200~.
We are exchanging them. The price varies depending on the type and size of the knife, so please contact us if you are interested.
新潟県三条市の木工メーカーで一つひとつ丁寧に作り上げられた焼栗柄。
丈夫で防水性も高く長持ちします。
使っていくと徐々に焼いた色が落ちてきますが、それもまたいい味になっていきます。
白木の柄は¥800焼栗柄は¥1,200~交換しています、
包丁の種類やサイズによって価格は変わりますので気になる方はお問い合わせください。
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