Ittoutan Shirogami Steel Deba Knife165mm 一刃鍛刃物本舗 白紙鋼 出刃165mm
Blade Sharpener Tsuki, it's Adachi.
[月を見るたび思いだせ]
刃研ぎ屋 月 安達です。
This time, I would like to introduce a kitchen knife manufacturer that I deal with, Shirogami Steel Deba knife 165mm from "Ittoutan" in Tsubame City, Niigata Prefecture.
今回はぼくが取り扱っている包丁メーカー、新潟県燕市の【一刃鍛刃物本舗】の白紙鋼 出刃包丁165mmをご紹介します。
Shirogami Steel Deba knife 165mm
From the manufacturer's website
A sashimi kitchen knife for professional use.
Made of high purity Yasugi Shiragami steel, it is forged, hardened and edged by craftsmen.
The handle is made of a soft touch wood.
Each kitchen knife is made one by one by hand.
(It will rust because it is made of steel.)
Specifications
Blade: Shirogami steel
Handle: PC Katsura and magnolia wood
Blade: Single-edged
メーカーHPより
業務用の刺身包丁。
純度の高い安来鋼の白紙鋼を、職人による鍛造・焼き入れ・刃付けで仕上げてあります。
柄部は手触りの良い朴木。
手作業により1丁づつ作られた和包丁です。
(鋼製にて錆びます)
仕様
刀身材:白紙鋼
柄部:PC桂朴木
刃付:片刃
It is a traditional steel deba knife. It is available in various sizes, but if you do not currently own a deba knife, we recommend the 165mm blade length. It is just the right size, neither too big nor too small.
We look forward to your order!
昔ながらの鋼の出刃包丁です。様々なサイズがありますが、現在出刃包丁を持っていないという方には刃渡り165mmがおすすめです。大きすぎず小さすぎないちょうど良いサイズだと思います。
ご注文お待ちしております!
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